Bestuur

Bestuur NVESU

Home

 Ingrid Koppelman

Mijn liefde voor de Epagneul de Saint Usuge is groot. Nooit gedacht dat ik het type was om naar wedstrijden te gaan met wie de mooiste hond heeft. Gelukkig zijn het bij dit ras kleinschalige, gezellige samenkomsten met andere liefhebbers. En je komt zo nogal eens ergens, ook buiten Nederland. Het was een bijzondere ervaring dat Musa de grote wedstrijd in Frankrijk (Nationale Elevage) won in 2022. De band met je hond, die graag voor je werkt, is sterk tijdens dit soort evenementen: hij lijkt extra zijn best te doen.

Als bestuurslid zet ik me in om kennis over dit ras te delen. En om ook in Nederland dit ras erkend te krijgen.

Om in het bestuur te gaan van onze vereniging ging ook vanzelf. Onze honden brengen ons samen, heel verschillende mensen met eenzelfde passie voor de natuur, voor deze hond, voor het unieke karakter: energiek, baasgericht, invoelend. Een Usuge is een hond voor liefhebbers. Heb je er een, dan krijg je ook heel veel liefde terug. Onvoorwaardelijk. Tenminste, hij heeft één voorwaarde: als hij maar bij zijn baas kan zijn. Wat we dan samen doen is voor hem altijd volop genieten geblazen.

Privé woon ik samen met mijn partner in Nijmegen en werk ik landelijk als vakbondsbestuurder bij de FNV. We hebben samen heel bewust gekozen voor dit ras, ook al moesten we toen uitwijken naar Frankrijk om aan een pup te komen.

We hebben een collegiaal bestuur, dat betekent dat iedereen doet waar ie goed in is, of tijd voor heeft. Mijn rol is die van voorzitter.

Esther Stobbe- van Leeuwen

Ik ben Esther Stobbe, getrouwd met Pieter en moeder van drie kinderen. Wij wonen in Warns, een klein dorpje in het prachtige Friesland.

Vijftien jaar geleden zagen we dit ras voorbijkomen in het blad 'De Jager', en het leek ons een mooie aanvulling bij onze Duitse Staande Langhaar.

Esprit du Moulin de Clemency kwam ruim 14 jaar geleden in ons leven, met haar hebben we het eerste nestje Usuges gefokt in Nederland. Onze kennel Út de grutte Warnser heeft nu 4 nestjes voortgebracht. Later hebben we er nog 2 Usuges bijgekregen, Lucille du Centier de la Cappuciniere en haar dochter Ownah Út de grutte Warnser.

Omdat het ras nog zo onbekend was in Nederland en er zo weinig informatie was heb ik 10 jaar geleden,samen met Robert van der Heeft, de vereniging opgezet. De afgelopen 10 jaar heb ik met veel plezier in het bestuur gezeten en ik zie de vereniging langzaam maar zeker groeien. Kers op de taart was de nationale erkenning van het ras in Nederland in 2023.

Wijzelf zijn niet van de shows en keuringen , mijn man jaagt en dus zijn we veel in het veld te vinden met onze honden. Met alle 3 hebben we jachttraining gedaan (Pieter) en gehoorzaamheid/agility (Esther). Het zijn heerlijke actieve en lieve honden.

Ik ben Ans Leeffers woonachtig in Wezep samen met mijn steun en toeverlaat Hendri en onze 2 kanjers van honden genaamd Minty en Tessie Út de grutte Warnser.

Minty is 8 jaar geleden bij ons komen wonen en Tessie is er 2 jaar geleden bijgekomen.

Wij werden 11 jaar geleden op slag verliefd op dit bijzondere ras. Mijn broer had een Usuge uit het eerste nestje wat toentertijd in Nederland geboren is in Warns en zo maakten wij kennis met het ras. Het is een fantastisch veelzijdig en ongelooflijk bijzonder lief en mooi ras.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als afdelingschef/assistent filiaalmanager bij de Boni supermarkt in ons dorp. In mijn vrije tijd train ik met onze beide meiden 2x in de week. Met Minty train ik in de behendigheid en met Tessie volg ik sinds kort jachttraining. Het is heel grappig om te zien hoe verschillend ze allebei zijn ondanks dat het het zelfde ras is. Ze hebben zo allebei complete andere interesses in wat ze leuk vinden vandaar ook twee compleet verschillende trainingen die op hen afgestemd zijn.

Blije hond is een blije baas!

Naast mijn werk heb ik een eigen webshop opgezet voor de tofste hondenriemen, bijpassende accessoires en 100% natuurlijke anti tekenbanden.

Voor de rest ga ik niets liever dan samen op pad met onze 2 kanjers en onze speciale hondenbakfiets om samen de leukste plekjes te ontdekken en lekker te gaan wandelen en of suppen ook een van onze favoriete hobby’s om samen te ondernemen.

Ans Leeffers

Nancy van der Horst

Mijn naam is Nancy, partner van Herman en met onze 2 jongens Vince en Sander zijn wij de begeleiders van Oeli Út de grutte Warnser (2018) en Suzette (2021), onze 2 Epagneuls de Saint Usuge. Het bestuur heeft in 2023 gevraagd of ik het team wilde komen versterken. Onder de noemer rassen beheer doe ik dat met veel plezier.

Het ras kwam op ons pad door het lezen van een artikel in het blad ‘De Jager’.

Alles wat daarin beschreven stond over de kleinste voorstaande hond sprak ons aan.

Met beide honden zijn wij lekker actief. Van de jacht- en apport sport tot showen.

Dat laatste hebben we gedaan om het ras meer onder de aandacht te brengen en met veel succes in zowel Nederland als in Frankrijk.

En zo ontstond het idee om zelf een nestje te fokken.

Onze kennel naam 'Uit het Leidse land' werd in 2021 geaccepteerd door de Raad van Beheer en nu kijken we uit naar een eerste nestje in 2024 met Oeli en Suzette.

Op deze manier hopen we dat  er meer nieuwe begeleiders kunnen genieten van dit geweldige ras.