Rasinformatie

Epagneul de Saint UsugeNationale erkenning Nederland 


Na jaren van hard werken en volharding is het ras op 1 maart 2022 nationaal erkend  door de Raad van Beheer

Nederland. Dit is een grote stap voorwaarts voor het ras in Nederland maar zeker ook voor de internationale erkenning door de FCI, hopelijk in de nabije toekomst. 


Vanaf 1 Maart 2022 is het mogelijk om uw Usuge met Franse stamboom in te schrijven in het Voorlopig Register (VR) van de Raad van Beheer. Opname in het VR betekent dat onze honden dezelfde mogelijkheden krijgen als de honden die zijn ingeschreven in het hoofdstamboek (NHSB). De enige uitzondering is dat onze honden op shows alleen het CAC * kunnen behalen en niet het CACIB *, dit omdat ons ras nog niet de FCI erkenning heeft.


Dit betekent dat u met een VR mee mag doen aan hondenshows en/of tentoonstellingen, maar ook aan verscheidene jachthondenproeven en veldwedstrijden in Nederland.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Raad van Beheer , of contact opnemen met één van onze bestuursleden.


* CAC staat voor Certificat d'Aptitude au Championnat. Het is – letterlijk vertaald –een certificaat van geschiktheid tot kampioen. Eigenlijk betekent dit dat als je hond op een expositie een CAC ontvangt de keurmeester je hond geschikt vindt om kampioen te zijn.


*CACIB is de afkorting van Certificat d'Aptitude au Championnat International de Beauté. Volgens de keurmeester is je hond dan geschikt om internationaal schoonheidskampioen te zijn. Het is dus een internationale kampioensprijs.


Home