Saarbrücken 2024

Usuge-Treffen 2024 te Saarbrücken.
Beste Leden en liefhebbers van de Usuge,

 

Onze Duitse vrienden organiseren Van 26 t/m 28 April a.s  in Saarbrücken (DL) een Usuge-Treffen, een gezellig samenzijn voor alle eigenaren  en liefhebbers van de EdStU.

Spijtig genoeg wordt er geen TAN georganiseerd maar alleen een elevage (exterieurkeuring), dit omdat de Duitse erkenning van het ras nog niet rond is en ze geen toestemming kregen.

Maar dat mag de pret niet drukken, het is voornamelijk een gezellig samenzijn van liefhebbers van het ras en leuke ontmoetingen met oude en nieuwe eigenaren. 

Wij, als bestuur, kunnen dit weekend ten zeerste aanraden, het is erg leuk om mee te maken.

Hieronder plaats ik de vertaalde mail met de uitnodiging van het weekend met daarin uitleg over het hoe en waarom het zit met de erkenning in Duitsland en aanvullende informatie over het Treffen. Mocht u zich willen aanmelden voor het Treffen, stuurt u dan een email naar de NVESU, dan sturen wij u de aanmeldformulieren toe.


Vanuit het bestuur gaan ikzelf, Ans en Ingrid naar het Treffen, en we hopen dat we jullie ook zo enthousiast hebben gekregen om naar Saarbrücken af te reizen.

 

Mvg,

Esther Stobbe

 

Beste Usuge-eigenaren, supporters en vrienden van dit hondenras.

In de hoop dat iedereen gezond aan het jaar 2024 is begonnen, wil ik u graag de laatste informatie en vooral de uitnodiging naar Saarbrücken sturen.

Ik heb al een paar e-mails ontvangen en telefoontjes over de bijeenkomst in Saarbrücken. Het spijt mij zeer dat de planning zo traag verliep en niet naar tevredenheid kon worden uitgevoerd. Vandaag, 10 maart 2024, geldt de volgende status:

De aanvraag om de Epagneul de Saint Usuge als nationaal ras te laten registreren bij de VDH (Vereniging van Duitse Honden) werd op 5 november 2023 ingediend. Helaas hebben wij tot op heden nog geen bericht van een besluit ontvangen. De bijeenkomst vond begin 2024 plaats. Toen de voorzitter van de VBBFl ( Der Verein für französische Vorstehhunde in Deutschland) ernaar vroeg (de laatste keer was op donderdag van deze week) werd aangegeven dat het nog wel even zou duren. Wij moeten dus nog geduld hebben.

In november heb ik eveneens een informele aanvraag ingediend bij de VDH om, net als voorheen, een TAN en een fokshow te organiseren in het kader van het VCA-reglement. Deze aanvraag werd niet goedgekeurd - wat betreft de aanvraag tot erkenning als nationaal ras. De club in Frankrijk kon daarom geen goedkeuring voor het evenement aanvragen bij de SCC.

Voor het uitvoeren van een jachthondenproef hebben wij bovendien goedkeuring nodig van de JGHV e.V. (JagdGenutzHundeVerband e.V.). Dit kan echter pas plaatsvinden nadat de VDH heeft ingestemd met het feit dat de Epagneul de Saint Usuge een erkend ras is. Op dit moment zijn wij van het afstemmingsteam van mening dat dit om planologische redenen nauwelijks haalbaar is. Hoewel de voorzitter van de VBBFl, Malte Düsterhöft, al navraag heeft gedaan en de verzekering heeft gekregen dat de zaak snel zal worden afgehandeld, zijn wij van mening dat er geen jachtproef kan worden georganiseerd. Er moeten vergunningen worden verkregen, rechters moeten worden uitgenodigd en andere zaken moeten worden geregeld. Alles staat op verdenking - omdat we nog geen bevestiging hebben.

Wij willen echter graag vasthouden aan de fokshow. Wij hopen op snel en vooral positief nieuws uit Dortmund. Als dit gebeurt, willen we een fokshow houden als onderdeel van de VBBFl. Wie rechter kan of zal zijn, kan nog niet definitief bekend worden gemaakt. Als bijlage is een inschrijfformulier bijgevoegd. Als u uw hond wilt exposeren, vul dan dit formulier in en stuur het naar ons terug. Indien andere inschrijfformulieren bindend zijn, worden deze later ingediend. Om de catalogus te kunnen maken, hebben we de informatie over de honden en hun eigenaren nodig die daar worden verstrekt.

Laten we hopen snel op post van de VDH en dus wat meer planningszekerheid. Ik hoop dat deze onduidelijkheden ons er niet van weerhouden een gelukkig weerzien te hebben.

Voor de verdere planning van de bijeenkomst zijn een overzicht van het evenement en een vraag over catering bijgevoegd. Ook hier ontvangen wij graag feedback. Specifieke vragen over kamperen geef ik graag door.

Mocht u toch nog vragen hebben, stuur mij dan een e-mail of bel mij. Deze e-mail kan worden doorgestuurd naar Usuge-eigenaren die nog niet op mijn mailinglijst staan. Hoe meer honden, hoe groter de vreugde!

Laten we hopen dat we elkaar op 26 april 2024 in Saarbrücken kunnen zien en met een glas op onze honden kunnen proosten.

 

Tot dan, het allerbeste,

Heike Ludwigs met GRAZIA

saint-usuge@web.de t.a.v Heike Ludwigs.


Home