Nieuws

Vind ons op social media !!


Op onze facebook pagina kunt u het laatste nieuws maar ook leuke foto's, berichten uit Frankrijk, aankondigigingen en verslagen van onze activiteiten enz. vinden. Zeker de moeite waard om eens te bekijken!Nestaankondiging


Esther en Pieter Stobbe van Kennel Út de grutte Warnser verwachten begin maart puppy's uit de combinatie

Lucille du Sentier de la Capuciniére x Jethro du Creux du Nant.


Voor meer informatie kunt u kijken op www.utdegruttewarnser.nl of een mailtje sturen naar pieterenesther@hetnet.nl.

NVESU kalender 2022


Vanaf nu weer te bestellen, de NVESU kalender 2022 ,

met uiteraard weer fantastische foto’s van onze prachtige Usuges,

allemaal ingezonden door onze leden.

De kalender kost €14,50 exclusief verzendkosten.

U kunt hem bestellen door een mailtje te sturen naar info@nvesu.nl

met daarin vermeld je naam en adres en het aantal kalenders.

DSCN2281 (2)
De Tonnenberg
DSCN2223 (2)
DSCN2219 (2)
DSCN2257 (2)
DSCN2245 (2)
DSCN2274
tonnenberg

NVESU wandeling 'De Tonnenberg', 19 September 2021


Op zondag 19 september hebben we heerlijk gewandeld op de Tonnenberg te Heerde, met 13 Usuges en hun eigenaren hebben we genoten van het mooie weer en de prachtige omgeving. Bij aankomst op de parkeerplaats stond er heerlijke cake met koffie en thee klaar en konden we even rustig elkaar begroeten na zo'n lange tijd en ook kennismaken met de nieuwe leden en hun nieuwe honden. We hebben heerlijk gewandeld, af en toe even gestopt, en de honden hebben zich prima vermaakt. Na afloop zijn we naar Wezep gereden om daar nog even na te praten bij Ans en Hendri onder het genot van heerlijke soep en broodjes. Ook aan de honden was gedacht, Ans had voor hun heerlijke hondenijsjes gemaakt , nou dat was een groot succes..

Wij willen iedereen heel erg bedanken voor hun aanwezigheid, helemaal vanuit de Eifel, Terschelling en alle andere delen van Nederland. Wij vonden het fantastisch om weer zoveel Usuges bij elkaar te zien en natuurlijk bedanken wij Ans Leeffers en Hendri Koster voor hun gastvrijheid, de cake, de soep en broodjes en al het andere lekkers dat ze voor ons hadden. Het was geweldig!!

Tot de volgende keer,

Het bestuur Ingrid, Esther, Ans

Eleanor Rigby (Ellie) Du Moulin de Clemencey

17-10-2009 - 19-07-2021


Op 19 juli 2021 hebben Robert en Maybel hun Ellie moeten laten gaan...


'Dag lieve Ellie,

Wat je in je hart bewaart,raak je nooit meer kwijt .

Ellie heeft bij ons allemaal voor altijd een plaatsje in ons hart, wij wensen Robert en Maybel heel veel sterkte met dit grote gemis'

Bert zijn puppies


Tijdens de online ALV op 21 maart 2021 hebben we met zijn allen ook meteen afscheid genomen van de pups van Bert en Christine. Alle puppies zijn dat weekend naar hun trotse nieuwe eigenaren gegaan. Omdat wij allemaal intens mee konden genieten via onze leden-app door de vele foto's en filmpjes die Bert plaatste, heeft één van de leden, Nancy, een prachtige compilatie gemaakt van alle foto's.

Afscheid voorzitter Robert van der Heeft


Tijdens de online Algemene LedenVergadering op 21 maart 2021 hebben we afscheid genomen van Robert van der Heeft als voorzitter van onze vereniging.


Robert stond in 2014 samen met Esther Stobbe aan de wieg om onze mooie vereniging op te zetten. Hij vindt het leuk om nieuwe dingen op te starten en op poten te zetten. Hij heeft de afgelopen jaren dan ook met heel veel plezier samen met Esther en Ingrid onze vereniging bestuurd. Het werd nu tijd voor een frisse wind, Robert geeft aan weer balans te willen vinden in zijn privé en werk. Hij is samen met zijn vrouw Maybel verhuisd naar het mooie Friesland, heeft het druk met een hun nieuwe huis, een prachtige boot opgeknapt en een flinke beestenboel om huis met binnenkort gezinsuitbreiding doormiddel van lammetjes.

We hebben Robert bedankt voor zijn geweldige inzet, betrokkenheid en energie die hij in onze vereniging gestoken heeft waardoor de vereniging kon uitgroeien tot wat we nu zijn. Vandaar  ook dat hij is uitgeroepen tot Erelid van de NVESU.  De titel erelid vonden wij zeer op zijn plaats.

Tijdens de online vergadering hebben we virtueel een cadeau namens ons allemaal overhandigd.

Dit afscheidscadeau hebben we gelukkig tijdens de jaarlijkse wandeling op 19 september 2021 alsnog persoonlijk aan hem kunnen geven.


Ans Leeffers


NIEUW BESTUURSLID

Ans heeft zich verkiesbaar gesteld als bestuurslid van de NVESU en is door de leden unaniem verkozen tijdens de ALV van 21 maart 2021.


Voor wie Ans (en Hendri) niet kent, stelt ze zich hier even kort voor. En natuurlijk ook Minty zal hier zeker in voorbij komen!


Hallo allemaal!

Ik mag Esther en Ingrid gaan versterken in het bestuur van onze mooie vereniging. De meeste van jullie kennen mij en andersom ook maar een aantal van jullie nog niet vandaar even een korte introductie.


Ik ben Ans Leeffers, 29 jaar oud en woonachtig in Wezep samen met Hendri en onze Minty. In het dagelijks leven werk ik als assistent filiaalmanager in de supermarkt. Hendri is internationaal chauffeur en is van maandag tot vrijdag onderweg. Deze tijd breng ik dan altijd samen alleen door met Minty, onze trots! Onze liefde voor dit fantastische ras is 8 jaar geleden begonnen. Mijn broer heeft toen namelijk een pup uit Friesland opgehaald bij Pieter en Esther, Ingel zij was afkomstig uit het eerste nestje van Esprit. Dat was liefde op het eerste gezicht. Wij zijn ons toen meer gaan verdiepen en oriënteren in het ras en besloten toen dat wij in de toekomst ook wel heel graag ook zo’n geweldige hond wilde hebben.

Drie jaar later was het dan zo ver, het M nest was geboren in Warns. Wij hebben toen contact gezocht met Esther en Pieter en mochten vervolgens kennis komen maken. De klik was er gelukkig meteen en een afzegging waardoor wij het geluk hadden dat we een pup uit mochten komen zoeken. Het werd het teefje met het paarse bandje. De aftekening in haar gezichtje waren we meteen verliefd op. Minty heeft een heel erg eigen vergrijsd koppie en pik je er dan overal met-een uit. Spot on met haar grote witte vlek. ;-) We hebben gekozen voor de naam Minty, het is een Franse naam met de betekenis “vastberaden beschermer” wat wij heel erg toepasselijk en origineel vonden voor haar. Wanneer Corona het weer toe laat train ik iedere zondag samen met haar in Zwolle. Samen doen we aan behendigheid en zijn we daar best wel goed in geworden al zeggen we het zelf, haha. Het is fantastisch om te zien hoe leergierig en het wer-ken voor de baas in het ras zit. Dit zie je dan ook overal in terug. Ook de heerlijke knuffel momentjes samen koesteren we. Ik hoop een ieder van jullie in de toekomst gauw weer te zien en te spreken bij een van onze bijeenkomsten met jullie fantastische hon-den natuurlijk, want dat zijn ze stuk voor stuk allemaal!

Een lieve groet, Ans

Geboortebericht!!


Meis

Wij zijn blij jullie te kunnen vertellen dat op dinsdag 26 januari 2021 uit de combinatie van

Meis Út de grutte Warnser x Omer dit Ouzo maar liefst 7 prachtige puppy’s geboren zijn.

Het zijn 6 reutjes en 1 teefje, en moederhond en puppy’s maken het allemaal supergoed.

Wij feliciteren de fokkers Bert en Christine met dit mooie nestje !!

Vacature bestuursvoorzitter


In 2014 startte ik met een aantal fans van de Usuge een leuk avontuur. We wilden de behoefte naar een Nederlandse rasvereniging onderzoeken en – als het idee levensvat-baar bleek – deze vereniging opzetten.
De behoefte bleek er te zijn. Weinig mensen kennen ons ras, maar eenmaal bekend ben je verkocht. Ik kijk nu terug naar 5 leuke jaren, een mooi, stabiele club met mooie successen.
Maar ik moet en wil vooruitkijken.
De afgelopen maanden ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn zichtbaarheid als bestuurslid onvoldoende is. Dit heeft meerdere oorzaken: een drukke baan, een nieuw huis, dieren (naast honden nu ook schapen). Daarnaast heb ik ondervonden dat de kick van het opstarten van een nieuw avontuur meer bij mij past dan de fase, waarin onze vereni-ging nu zit: doorpakken met nieuwe, frisse ideeën. Daar wordt de vereniging niet beter van en het doet geen recht aan wat ik van mezelf verwacht in de rol van betrokken bestuursvoorzitter.
In goed overleg met Ingrid en Esther heb ik besloten om mijn positie in het bestuur beschikbaar te stellen. Dit bete-kent dat een vacature voor bestuursvoorzitter is ontstaan die wij uiterlijk de ALV van 2021 willen invullen.
Tot die tijd blijf ik betrokken bij het bestuur en neem ik onder meer de taken van ledenadministratie en penningmees-ter waar.

Wat betekent een rol in het bestuur van de NVESU? Tot vandaag de dag pakt het bestuur alle voorkomende zaken samen en in goed overleg op. Dit is zo ontstaan in 2014 en daar willen wij aan vasthouden. Het is écht samenwerken voor en met de vereniging. Samen zetten wij ons in om de zichtbaarheid van en kennis over het ras te vergroten. We werken aan internationale betrekkingen en natuurlijk aan onze eigen activiteiten. De komende jaren zijn behoud van het ras en erkenning door de RvB belangrijke speerpunten, maar altijd: vanuit een gezellige club van mensen die de-zelfde passie delen.
De komende tijd zullen wij jullie informeren over het proces om de ontstane vacature in te vullen. Heb je interesse of vragen, wil je jezelf kandidaat stellen? Laat het ons weten!
Robert


.

Beste Leden,

Onderstaand bericht kregen we doorgestuurd vanuit de Franse vereniging; 


Beste Usuge liefhebbers,

De huidige gezondheidssituatie (gezien de corona maatregelen) staat ons niet toe om onze Nationale Elevage te organiseren op de geplande datum van 23 mei 2021.

Na het overwegen van verschillende opties, hebben we voor 4 juli gekozen, voornamelijk gebaseerd op de beschikbaarheid van de gecertificeerde keurmeester

M. Camille WITZMANN en de hal van Savigny-En-Revermont.

We moesten de benodigde toestemming verkrijgen van de nationale hondeninstanties die zeer behulpzaam en begripvol waren. Ik dank hen daarvoor namens iedereen.

U vindt bijgesloten het inschrijfformulier voor deze Nationale Elevage die zal worden gehouden op 4 juli 2021 in Savigny-En-Revermont.

Ik hoop u daar in grote getale te treffen want het zal ons een groot genoegen zijn om u dan weer te kunnen ontmoeten.

Met hartelijke groeten en tot binnenkort.

JP DUVERNE – PRESIDENT CESU


Chers Adhérents,

La situation sanitaire actuelle ne nous a pas permis cette année encore d’organiser notre Nationale d’Elevage à la date prévue, le 23 mai 2021.

Après avoir envisagé plusieurs options, nous avons retenu le 4 juillet en fonction principalement des disponibilités de notre juge pressenti

M. Camille WITZMANN et de la Halle de Savigny-En-Revermont.

Il nous a fallu obtenir les autorisations nécessaires auprès des instances cynophiles qui ont été très réactives et compréhensives. Je les remercie au nom de tous.

Vous trouverez, en pièce jointe, la feuille d’engagement pour cette NE qui se tiendra le 4 juillet 2021 à Savigny-En-Revermont.

J’espère vous y retrouver nombreux car ce sera un grand plaisir pour tous de pouvoir nous rencontrer à nouveau.

Bien cordialement et à bientôt.

JP DUVERNE – PRESIDENT CESU